Bosz na winst op Heracles: 'Je kunt niet beetje zwanger zijn'

Bron: www.ajaxlife.nl

Peter Bosz krijgt vooraf nog wat advies in het voor hem bekende Polman Stadion. © Pro Shots

Op de vraag van Hans Kraay jr. bij Fox Sports of Peter Bosz niet beter eerst zijn visie en aanpak kan laten varen en zekerheidjes moet inbouwen, antwoordde de Ajaxtrainer: “Dat werkt niet. Je kunt niet een beetje zwanger zijn. Je doet het of je doet het niet.”

Het leverde Bosz meteen van Kraay jr.de bijnaam ‘gynaecoloog Peter Bosz’ op. Maar alle grappen en grollen daar gelaten; Bosz wijkt niet af van zijn aanpak en dat is best te prijzen. Ook al loopt het even niet. Dan is het wel lekker dat na Vitesse, Panathinaikos nu ook Heracles Almelo met 2-0 aan de zegekar werd gebonden.

“Ik wil winnen, neem dat van mij aan. Als je gaat winnen, groeit het vertrouwen en dan ga je makkelijker voetballen. We konden voor de derde keer in dezelfde samenstelling spelen en dan hopen we dat het langzaam ietsjes beter gaat worden.”

Dat laatste is vooralsnog meer een wens dan de realiteit voor Bosz. Op het voor hem vertrouwde nepgras (hij is de trainer in de eredivisie die de meeste duels op kunstgras won) zag Ajax er wederom bleekjes uit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20431