Reserves Ajax verliezen van Excelsior

De reserves van Ajax hebben het trainingskamp in Portugal afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen Excelsior. De Amsterdamse ploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar wist nauwelijks kansen te creƫren. Aan de andere kant bleek Excelsior uiterst effectief en won dan ook verdiend.

Gedurende de eerste helft was het Ajax dat veruit het meeste balbezit had, maar de Amsterdammers speelden in een te laag tempo om het Excelsior echt lastig te maken. Bovendien zette de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag dermate goed druk dat de spelers van Ajax weinig tijd kregen om tot voetballen te komen. De Rotterdammers speelden verdedigend compact en wisten op de juiste manier druk te zetten.

Na tien minuten wist Excelsior al op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door spits Nigel Hasselbaink. Opvallend bij dit doelpunt was het te vroeg en te ver uitkomen van Ajax-goalie Diederik Boer. Vlak voor rust kreeg Mateo Cassierra een behoorlijke mogelijkheid op de 1-1, maar zijn schot ging rakelings naast.