Ajax wervelt langs FC Kopenhagen (2-0)

Ajax heeft donderdagavond voor het eerste in veertien jaar de kwart finale van een Europees toernooi bereikt. De Amsterdammers wervelde langs FC Kopenhagen en wonnen slechts met 2-0. Die stand stond bij rust al op het scorebord dankzij een rake kopbal van Bertrand Traoré en een benutte penalty van Kasper Dolberg.

Voor heel veel fans begon de wedstrijd eigenlijk om 19:00 uur al. Bij de hoofdingang verzamelde vele Ajaxsupporters voor de aangekondigde Entrada. Toen al zat het sfeertje er goed in. Die sfeer werd vervolgens, zo’n twee uur later, overgedragen in het stadion op de spelers. Ajax zette vel druk, won de duels en creëerde kansen. In de beginfase was Ajax aan de bal nog wel wat slordig. Na een fantastische aanval over vele schijven kwam de bal via de rebound terecht bij Traoré, die raak kopte. De Burkinees speelde overigens een goede wedstrijd, net als zijn vele teamgenoten. Smeet op de borrel was het vroeg uitvallen van Joël Veltman met naar het schijnt een zware kneuzing aan zijn bil/bovenbeen.