Veltman beseft: 'Het lukt niet als je niet scoort'

Ajax-aanvoerder Joël Veltman denkt dat Ajax vooral in de eerste helft heeft nagelaten afstand te nemen van Rosenborg BK. De Amsterdammers kregen voor rust een aantal kansjes, maar scoorden niet. Vlak voor tijd deed Rosenborg BK dat wel, waardoor Ajax de heenwedstrijd in de play-off van de Europa League met 0-1 verloor.

'Het viel zeker niet mee. In de eerste helft schoten wij weet ik niet hoeveel keer naast. Het lukt niet als je niet scoort', aldus Veltman na afloop bij Ziggo Sport. 'De tegenstander krijgt altijd wel een paar kansjes en net als tegen Nice valt 'ie laat in de wedstrijd. Dan wordt het lastig. En we waren ook slordig, dan help je Rosenborg in de wedstrijd.'