Huntelaar belangrijk bij 3-0 zege Ajax tegen PEC Zwolle

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 weten te winnen. Na een uitstekende openingsfase en een prachtige 1-0 via een hakbal van Klaas-Jan Huntelaar zakte de ploeg in. Uiteindelijk liep het na wijziging van de speelwijze van 4-2-4 naar 4-3-3 nog naar 3-0 uit via een treffer van Ziyech en de tweede van de avobd van Huntelaar: 3-0.

Marcel Keizer koos tegen De Blauwvingers voor een uiterst aanvallende 4-2-4-formatie met Klaas-Jan Huntelaar én Kasper Dolberg. Ajax startte furieus en PEC leek in het eerste kwartier rijp voor de slacht, maar de sterk combinerende Ajacieden vergaten zichzelf te belonen en de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Ondanks een handjevol doelpuntwaardige kansen werd er voor de rust slechts één keer gescoord. Die ene treffer was wel een prachtige goal: Op aangeven van David Neres schoof Klaas-Jan Huntelaar de bal in de zesde minuut op artistieke wijze (achter zijn standbeen langs) in de verre hoek achter Diederik Boer, die tot afgelopen zomer onder contract stond bij Ajax.