Ajax wint zonder te overtuigen in Tilburg

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdagavond een moeizame, maar succesvolle avond beleefd. De Amsterdammers wisten niet te overtuigen in de wedstrijd tegen Willem II, maar wisten toch een 1-3 zege te boeken.

De wedstrijd begon niet zoals Ajax gehoopt had. De ploeg leed slordig balverlies en werd dan ook een kleine periode onder druk gehouden door Willem II. Na enkele minuten echter, wist het zich er beter onderuit te spelen en kwamen er kopkansen voor Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg via voorzetten van Joël Veltman. Geen van die pogingen trof echter doel. Ajax hield de controle, maar dat betekende niet dat de Tilburgers niet af en toe van zich afbeten. Ook André Onana kreeg gaandeweg de eerste helft enkele momenten van onderscheiding.

Na een kleine veertig minuten was het dan bijna raak voor Ajax. Hakim Ziyech slingerde de bal ineens op het hoofd van Huntelaar, maar de maker van het openingsdoelpunt in De Klassieker raakte de paal. In het restant van het eerste bedrijf lagen er, vooral voor Ziyech, hier en daar nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/108180/ajax-wint-zonder-te-overtuigen-in-tilburg