Hoofdtrainer Bogarde debuteert met monsterzege bij Jong Ajax

Bogarde zag dat het goed was. © Pro Shots

Doordat Michael Reiziger zondag de blijvende afwezigheid van Marcel Keizer opvangt, nam Winston Bogarde vrijdagavond de honneurs waar bij Jong Ajax. De oud-verdediger slaagde met vlag en wimpel voor zijn beproeving en zag zijn ploeg met 7-0 van FC Volendam winnen.

Of Bogarde de klasse heeft om zijn spelers direct beter te maken is nog maar de vraag, feit is wel dat Jong Ajax een geweldige wedstrijd speelde. In de eerste helft leek een ruime overwinning nog ver weg. Volendam kreeg zelfs een enorme kans op het eerste doelpunt.

Waarom of hoe weet niemand, maar vlak voor rust ging de knop om bij Ajax. Dat resulteerde in een fraaie treffer van Mateo Cassierra, die zijn man uitspeelde en de keeper verschalkte. Het doelpunt van de Colombiaan smaakte naar meer, en zo geschiedde.

Een half uur voor tijd zette topscorer Cassierra de 2-0 op het scorebord, waarna Ché Nunnely er drie minuten later 3-0 van maakte. Weer enkele minuten daarna was het wederom Cassierra die scoorde en zo zijn hattrick completeerde.