Jong Ajax verliest nipt bij Fortuna Sittard

Jong Ajax heeft een 2-1 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen koploper Fortuna Sittard. De Amsterdammers incasseerden twee doelpunten in de eerste helft. De tweede helft was een stuk beter, de beloften kwamen zelfs in de buurt van de 2-2.

Zwak

In de eerste helft waren de Amsterdammers erg zwak. De equipe van Micheal Reiziger mistte maar liefst elf spelers. Iedereen kon zien dat het team, dat werd opgevuld met spelers uit de A1 nauwelijks op elkaar ingespeeld was. Jong Ajax had echter wel een grote kans gekregen via Bakboord, zijn schot in de vijfde minuut kon ternauwernood worden aangeraakt. De bal zeilde hierdoor rakelings over het Fortunese doel. In de elfde minuut was daar echter Fortuna Sittard, Sidoel had een overtreding begaan dichtbij de eigen zestien meter. De vrije trap raakte de paal, maar Dianessy was daar als de kippen bij om de bal binnen te glijden. Negen minuten later was het opnieuw raak voor de Limburgers, opnieuw was het Dianessy. Ditmaal rondde hij een voorzet schitterend af met de hak. Fortuna kreeg vervolgens genoeg kansen om de wedstrijd al voor de theepauze te beslissen, dit lieten de gastheren telkens na.