‘Voordeel dat Hakim en Alfred elkaar al kennen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Tijdens zijn eerste persconferentie ging Erik ten Hag in op zijn visie, de manier van trainen tijdens de afgelopen weken en de toekomst. De focus ligt daarbij op de intensiteit van de training, de prestaties en het inpassen van de jeugd. Drie aspecten die men bij Ajax erg belangrijk vindt.

“Trainer zijn betekent niet dat je een tovenaar bent. Het is onmogelijk om in twee weken alles naar de hand te zetten. Het is te hopen dat we daar zondag wat van terugzien. Over de lange termijn moet je als coach het spel verbeteren. Ik denk altijd dat een goede trainer in de tweede seizoenshelft meer punten haalt dan in de eerste. Het focussen op het team is het belangrijkst. Op de groene mat wordt het beslist, dus daar moet je dan ook de meeste energie in steken als trainer.”

Richard Witschge werd onlangs toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Of Witschge in de staf blijft, is nog niet duidelijk. “Ik ben met de clubleiding in gesprek over de toekomst met Richard Witschge. Hij is natuurlijk aangesteld voor de jeugd. Na de eerste twee weken gaan we kijken hoe dat verder verloopt en of hij nodig is bij het eerste.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/voordeel-hakim-en-alfred-elkaar-al-kennen/