Ajax in ware schiettent nipt voorbij Heracles

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in een ware schiettent nipt afgerekend met Heracles Almelo. David Neres werd matchwinner in een duel waarin Kasper Dolberg zijn rentree maakte na lang blessureleed: 1-0.

Maximilian Wöber stond gewoon in de basis, maar had zoals de hele Ajax-achterhoede weinig te doen. De equipe van Erik ten Hag stond goed en gaf nauwelijks tot geen kansen weg. Aan de overkant produceerden de Amsterdammers daarentegen legio kansen. Het vizier stond echter meermaals niet op scherp, anders was Ajax uitgelopen naar een monsterscore.

Voor rust raakte Ajax twee keer het houtwerk. In het begin van het duel was Donny van de Beek het eindstation, maar hij schoot op de paal. Ook Rasmus Nissen Kristensen raakte met een harde knal diezelfde plek. Tussendoor misten Neres en Kluivert in kansrijke posities kansen, maar het zag er niet naar uit dat Ajax punten ging verspelen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde en na dik een uur viel de bevrijdende eerste treffer. Hakim Ziyech, die een geweldige wedstrijd speelde, zette Neres alleen voor de keeper en de Braziliaan rondde prima af: 1-0. Vorig seizoen debuteerde de rechtsbuiten nog tegen de Heraclieden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/111901/ajax-in-ware-schiettent-nipt-voorbij-heracles