Jong Ajax wint van RKC ondanks rode kaart

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 weten te winnen van RKC Waalwijk. Lange tijd, zeker na een rode kaart voor Navajo Bakboord, leken de beloften geen aanspraak meer te kunnen maken op de drie punten. Twee goals van Danilo Pereira echter, waren uiteindelijk genoeg voor de winst.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Jong Ajax. Er vond een combinatie plaats tussen Mitchel Bakker en Pereira, maar de eerstgenoemde kwam net te kort om het de doelman moeilijk te gaan maken. Tien minuten later werd er een overtreding gemaakt op Ryan Gravenberch, wat leidde tot een vrije trap op 25 meter van de goal. Perr Schuurs ging achter de bal staan en schoot hem op de binnenkant van de paal, waarna de bal buiten het doel bleef.

Na een ruim halfuur voetballen volgden er nog twee kansen voor de beloften van Ajax. Pereira werd één-op-één met de keeper gestuurd, maar hij uiteindelijk kwam hij te kort op de keeper om hem nog te verschalken. Vrijwel meteen daarna kreeg Teun Bijleveld een schietkans, maar zijn poging verdween voorlangs.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116252/jong-ajax-wint-van-rkc-ondanks-rode-kaart