Mazraoui schiet Ajax in slotfase langs Benfica: 1-0

Ajax heeft de derde groepswedstrijd in de Champions League met 1-0 gewonnen van Benfica. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar het was uiteindelijk Noussair Mazraoui die in de slotfase de bevrijdende 1-0 wist te scoren. Door de overwinning heeft Ajax nu zeven punten uit drie duels.

Kansen waren er in de wedstrijd van vanavond voor beide partijen volop. André Onana en Vlachodimos aan de andere kant hielden negentig minuten lang met katachtige reflexen hun doel leeg. Binnen vijf minuten had Benfica al op 0-1 kunnen staan doordat Noussair Mazraoui een foutje maakte maar Matthijs de Ligt wist de bal voor de lijn weg te halen. Kasper Dolberg had dertig minuten later de 1-0 op zijn pantoffel ware het niet dat de doelman van Benfica in de weg stond. Nicolás Tagliafico bracht een waar hoogstandje door met een halve omhaal op het doel te schieten maar de doellijntechnologie liet zien dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was.