Spits Traoré van ACT naar Ajax Amsterdam

Bron: www.ajaxshowtime.com

Lassina Traoré maakt vanaf komende winter officieel de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax Amsterdam. De 17-jarige centrumspits was pas sinds juli 2018 aan het werk in de jeugdopleiding van het Zuid-Afrikaanse Ajax, maar heeft daar al genoeg overtuigd om de overstap te kunnen maken.

'Lassina maakte indruk tijdens trainingen met Ajax 1 in maart, toen hij duels uitvocht met spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Klaas-Jan Huntelaar', zo valt er te lezen op de website van Ajax Cape Town. Aanstaande zondag vertrekt Traoré vanuit Zuid-Afrika naar Amsterdam.

Eenmaal in Nederland zal de in januari achttien jaar wordende Burkinees, nadat hij meteen zijn eerste kerst heeft meegemaakt, met Ajax 1 meevliegen naar de Verenigde Staten voor het trainingskamp in de winterstop. Enige voorwaarde: het benodigde papierwerk moet dan rond zijn. In Amsterdam zal Traoré twee andere oud-spelers van Ajax Cape Town tegenkomen, want ook Leo Thethani en Dean Solomons maakten eerder de overstap.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117882/spits-traore-van-act-naar-ajax-amsterdam