Ajax ontvangt veruit hoogste bedrag van hoofdsponsor van top 3 Eredivisie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Onlangs maakte Feyenoord bekend met Droomparken een nieuwe hoofdsponsor te hebben. Tijd om eens te onderzoeken hoe het staat met de hoofdsponsordeals in de rest van de Eredivisie.

Van alle clubs in de Eredivisie ontvangt Ajax het meeste geld uit de deal met zijn hoofdsponsor. Ziggo betaalt de Amsterdammers jaarlijks zeker 9 miljoen euro, dat kan oplopen tot 11 miljoen euro bij goede resultaten. Verder krijgt het ook nog eens 3 miljoen euro per jaar van ABN Amro wat de jeugdelftallen, het vrouwenelftal en de zaterdagamateurs sponsort.

Concurrent PSV krijgt momenteel zes miljoen per jaar van hoofdsponsor Energiedirect met bonussen tot 1,1 miljoen euro. Het bedrijf stopt echter na dit seizoen als hoofdsponsor van de Eindhovenaren.

Feyenoord ontvangt momenteel 4,5 miljoen euro per jaar met bonussen tot 1,5 miljoen euro van Qurrent, maar strikte dus een nieuwe sponsor voor volgend seizoen. Het bedrijf Droomparken, wat momenteel Vitesse sponsort, is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van de Rotterdammers. Naar verluidt zal Feyenoord 6 miljoen euro per jaar ontvangen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-ontvangt-veruit-hoogste-bedrag-van-hoofdsponsor-van-top-3-eredivisie/