Ajax boekt ook oefenzege op Watford: 2-1

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk winnend afgesloten. Na de 2-1-zege tegen Basaksehir werd ook Watford met 2-1 verslagen. Donny van de Beek en Jurriën Timber waren trefzeker.

Ajax speelde zeker geen onaardige oefenwedstrijd. De Amsterdammers waren met name in het eerste uur – toen min of meer de beoogde basis speelde – de bovenliggende partij. Watford kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit met een counter. Onder andere Perr Schuurs en Sergino Dest vielen positief op. De jonge centrale verdediger onderschepte veel en bleef vaak rustig aan de bal. De 18-jarige Dest liet verdedigend en aanvallend weer een uitstekende indruk achter.

In de eerste helft was Quincy Promes dicht bij de openingstreffer. Na een mooie pass van Tadic stond hij één-op-één, maar kon de bal niet langs de Watford-doelman krijgen. Via een penalty kwamen de Engelsen vlak voor rust op voorsprong.