De Jong en De Ligt mogelijk FIFA Speler v/h Jaar

Bron: www.ajaxshowtime.com

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn genomineerd voor 'Beste Speler van 2019'. Beiden staan op de shortlist van de FIFA. De twee maakten furore bij Ajax tijdens het afgelopen seizoen, de periode waar het bij deze prijs om gaat.

Fans kunnen stemmen op hun eigen top drie. Deze stem weegt even zwaar als die van journalisten, bondscoaches en aanvoerders. Virgil van Dijk is de laatste en derde Nederlander op de lijst van tien namen. Verder zijn ook onder meer Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Eden Hazard genomineerd. 23 september wordt de winnaar in Milaan bekendgemaakt op het gala van The Best FIFA Football Awards.

Matthijs de Ligt dwong door zijn goede spel bij Ajax een transfer naar Juventus af. De Jong verhuisde deze zomer naar FC Barcelona. Samen met Ajax wonnen ze de Nederlandse dubbel en bereikten ze vorig seizoen de halve finale van de Champions League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/124454/de-jong-en-de-ligt-mogelijk-fifa-speler-v-h-jaar