Ajax loopt wéér averij op in seizoensouverture

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdagavond opnieuw averij opgelopen tijdens de seizoensouverture in de Eredivisie. Op bezoek bij Vitesse kwamen de Amsterdammers tot twee keer toe terug van een achterstand, maar wist de ploeg van Erik ten Hag niet te winnen: 2-2.  

Ajax begon zonder Lasse Schöne en Quincy Promes aan de aftrap, Hakim Ziyech startte wel. Met de Marokkaan in de gelederen had Ajax veel de bal, maar stichtte het weinig gevaar in de eerste helft. Na een wat timide beginfase, kwam de thuisploeg plots op voorsprong. Na een tegenstoot werd de bal teruggelegd en scoorde Matus Bero ietwat gelukkig via het been van Perr Schuurs.

Ajax was even van de leg, maar pakte het daarna goed op. Via rustig combinatiespel kwamen de Ajacieden tot kansen en uiteindelijk op gelijke hoogte. Ziyech legde in twee instanties terug en de door Real Madrid begeerde Donny van de Beek scoorde: 1-1. Ajax ging door waarmee het bezig was, maar verzuimde de score uit te breiden. Na de thee stond het plots weer tegen een achterstand aan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/124511/ajax-loopt-weer-averij-op-in-seizoensouverture