Oppermachtig Oranje boekt riante zege

Het Nederlands elftal heeft maandagavond een eenvoudige 0-4 zege weten te boeken op Estland. Namens de ploeg van Ronald Koeman vonden Ryan Babel (2x), Memphis Depay en Georginio Wijnaldum het net.

De wedstrijd begon exact zoals we het vooraf konden verwachten. De Esten zakten ver terug op eigen helft en het was aan Nederland om zich door de compacte verdediging te spelen. Via schoten Virgil van Dijk en Joël Veltman kwam Oranje nog wel tot enkele mogelijkheden, waarna het met ruim een kwartier op de klok op voorsprong kwam. Na uitstekend voorbereidend werk van Frenkie de Jong, werd een harde lage voorzet van Daley Blind keurig afgemaakt door Ryan Babel. Estland kwam gedurende de eerste helft sporadisch bij het doel van Jasper Cillessen, maar mocht vooral doelman Lepmets dankbaar zijn dat het via Wijnaldum en Memphis niet nog verder op achterstand kwam.