Dominant Ajax O19 boekt ruime eerste zege in UYL

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Voor Ajax O19 begon vanmiddag al het Europees avontuur. In de UEFA Youth League trad de ploeg van trainer John Heitinga aan tegen, net als het eerste, Lille. Ajax O19 wist met 4-0 te winnen.

De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdag redelijk eenvoudig van Sparta Rotterdam O19. Enkele wijzigingen werden wel doorgevoerd. Door de schorsing van Liam van Gelderen begon Filip Frei als rechtsback. Verder was er een basisplaats voor Quinten Timber en Tunahan Tasci. Sontje Hansen begon hierdoor in de spits.

De ploeg van trainer John Heitinga was de eerste helft tegen Lille ongelofelijk dominant. Uitblinkers aan de zijde van Ajax waren Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Youri Regeer. Al binnen vijf minuten zette Regeer Ajax op voorsprong na een mooie dieptepass van Musampa. Ünüvar verdubbelde de score en zo’n tien minuten voor rust bekroonde ook Hansen zijn goede eerste helft met een knappe goal. Het had ook zomaar 4 of 5-0 kunnen staan bij rust. Zo kwam Ünüvar één keer nét niet goed uit met zijn passen na een goede doorkopbal van Hansen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/dominant-ajax-o19-boekt-ruime-eerste-zege-in-uyl/