Ajax geeft voorsprong weg en deelt punten met PSV

Ajax heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij PSV. De Amsterdammers kregen de beste kansen én kwamen op voorsprong via Quincy Promes, maar Donyell Malen bracht de thuisploeg na bijna tachtig minuten spelen langszij.

Ajax was de ploeg met het meeste balbezit in de openingsfase. De Amsterdammers waren geduldig in balbezit en gunden PSV geen moment de bal. Kansen ontstonden er echter nog niet. Mohamed Ihattaren en Hakim Ziyech probeerden het in de openingsfase beiden van afstand, maar hun pogingen konden André Onana en Jeroen Zoet niet in de problemen brengen. PSV kwam na een minuut of vijf spelen wel wat beter in de wedstrijd, maar gevaarlijk werden beide ploegen niet.