Ten Hag hekelt ‘stationsvoetbal’ tegen Fortuna in eerste helft

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax boekte woensdagavond een op papier probleemloze 5-0-zege op Fortuna Sittard, maar Erik ten Hag was allerminst tevreden over het vertoonde spel, vooral in de eerste helft waarin niet gescoord werd. “Ik was niet blij met wat ik in de eerste 45 minuten zag. Het spel was stroperig en het tempo van achteruit lag veel te laag. Het was een beetje stationsvoetbal met geschuif. Zo speel je een tegenstander niet uit elkaar”, aldus Ten Hag na het duel in de ArenA in gesprek met FOX Sports.

Ajax stelde in de tweede helft orde op zaken. In de eerste tien minuten na rust stond het al 2-0 dankzij Quincy Promes en David Neres, waarna de score door nog eens twee treffers van Promes en een eigen doelpunt verder opliep.

“Bij rust was ik totaal ontevreden, maar daarna hebben we het omgezet”, doelde Ten Hag op het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar ten koste van middenvelder Edson Álvarez. “Daardoor kwamen we met meer mensen in de gevaarlijke zones en maakten we snel de 1-0.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/09/26/ten-hag-hekelt-stationsvoetbal-tegen-fortuna-in-eerste-helft/