Van der Sar over Qatar: 'Makkelijk scoren over onze rug'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Edwin van der Sar is tijdens de de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders ingegaan op het trainingskamp naar Qatar. Ajax reist in januari af naar het land en dat is volgens veel mensen onacceptabel. Van der Sar vindt de kritiek 'makkelijk scoren'. 

'We zijn een voetbalclub, geen politieke partij', opent Van der Sar over de kritieken van onder andere Amnesty International. 'In Qatar zijn er uitstekende velden, is er een goede temperatuur en zijn er uitstekende tegenstanders.' Er wordt dan ook benadrukt dat de keuze om naar Qatar af te reizen er een vanuit de technische staf is, niet vanuit de club Ajax zelf. 

De algemeen directeur van Ajax is het dus niet eens met de kritiek op de winterse reis naar het Midden-Oosten. 'Het is makkelijk scoren over onze rug.' Tot slot vindt Van der Sar het 'niet de rol van Ajax om de huidige situatie in Qatar te veranderen'. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127074/van-der-sar-over-qatar-makkelijk-scoren-over-onze-rug