Ajax O19 overwintert in UYL door 2-1-zege op Lille

Ajax O19 speelt ook na de winterstop Europees voetbal. De Amsterdamse talenten wonnen met 2-1 op bezoek bij Lille. Brian Brobbey en Kenneth Taylor waren trefzeker.

John Heitinga had tijdens de vijfde wedstrijddag van de UEFA Youth League volop keuze. Nadat de Ajacieden Lille op De Toekomst kansloos hadden gelaten, begonnen de Amsterdammers in een 1-2-3-4-1-formatie in balbezit. Naast sterkhouders Brian Brobbey, Neraysho Kasanwirjo, Enric Llansana en Quinten Timber, begonnen ook Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Youri Regeer en Calvin Raatsie in de basis. Veel van hen keerden vorige week terug uit Brazilië (WK O17).

Uitstekende start

Ajax begon uitstekend. Het was ontzettend dominant en zette Lille volledig onder druk. Het resulteerde binnen tien minuten in een 2-0 voorsprong. Brian Brobbey scoorde na een mooie aanval over links en Kenneth Taylor schoot een rebound raak. Halverwege de eerste helft werd Hansen gewisseld voor Van der Sloot – vermoedelijk – vanwege een blessure.