Ajax hervat Eredivisie met moeizame zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag de Eredivisie hervat met een benauwde zege op Sparta Rotterdam. Nadat Donny van de Beek Ajax in de eerste helft op voorsprong bracht, leken de Amsterdammers een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Doordat Ajax zijn kansen niet benutte en vervolgens te traag en slordig werd aan de bal, werd het na de rust echter toch nog een lastige wedstrijd.

Met de teruggekeerde Ryan Babel in de startopstelling en Ryan Gravenberch op het middenveld, ontsnapte Ajax in de eerste minuut al aan een horrorstart. Sparta Rotterdam-spits Ragnar Ache brak razendsnel uit en kwam ook tot een schot. Hij raakte echter de paal.

Vervolgens nam Ajax echter het initiatief over en creëerde het enkele goede kansen. Na een mooi boogballetje van Gravenberch op Babel, legde die laatstgenoemde de bal met zijn achterhoofd panklaar voor Dusan Tadić. De Serviër had de 1-0 op zijn schoen en moest scoren, maar schoot met zijn rechtervoet veel te slap en gaf Ariel Harush de kans om redding te brengen.