Ajax wint van PSV, maar verliest drietal spelers

Ajax heeft zondag nipt weten te winnen van PSV. De Amsterdammers waren gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar door gedwongen wissels door blessures verliep het anders dan gewenst. De 1-0 voorsprong kwam echter niet in gevaar en zo werd de voorsprong op nummer twee AZ weer vergroot tot drie punten.

FT | Ajax - PSV (1-0)

Het begin van de wedstrijd was direct voor Ajax. Na zeven minuten spelen kwamen de Amsterdammers dan ook al bijna op een 1-0 voorsprong, maar Lars Unnerstall redde knap na een poging van Quincy Promes. Ajax ging hierna door met aanvallen en werd daarbij amper gehinderd door haar opponent. Sergino Dest kwam na een minuut of tien spelen naar binnen en schoot met links, maar hij raakte het zijnet.