Jeugd: Gelijkspel voor Ajax O19 en O17 in mini-Klassiekers

Er stonden aanvankelijk vier mini-Klassieker voor de jeugd ingepland op zaterdag. De O15 mini-Klassieker is verplaatst naar volgende week, waardoor er drie overbleven: O19 en O14 ontvingen de Rotterdammers, terwijl O17 afreisde naar Varkenoord.

Ajax O19

In de eerste helft was Ajax O19, dat een hoop sterkhouders miste, de bovenliggende partij. Aan beide kanten waren grote kansen. Bannis kon twee keer om doelman Raatsie heen maar er werd tweemaal goed rugdekking gegeven. Eén keer door Kasanwirjo en de tweede keer door Rensch, die allebei met hun ingreep een doelpunt voorkwamen. Aan de andere kant waren er ook kansen. De grootste was voor Martha, die na een mooie aanval van dichtbij keihard tegen de lat schoot. In de tweede helft waren de grootste kansen voor Ajax. Regeer was twee keer dichtbij een doelpunt. De paal en een goede redding van de Feyenoord-goalie voorkwamen echter een treffer. De Waal schoot Ajax O19 vanaf de stip op eindelijk voorsprong. In een enerverende slotfase met enorm veel ruimte aan beide kanten, kwam Feyenoord O19 in die fase terecht op gelijke hoogte. En zo eindigde de mini-Klassieker in een 1-1 gelijkspel.