Spelerssalarissen bij Ajax kennen flinke stijging

Bron: www.ajaxshowtime.com

De post lonen, salarissen en sociale lasten is bij Ajax gestegen met 8,1 miljoen naar 49,4 miljoen euro. Ajax geeft aan dit dit voornamelijk komt door een toename van de salariskosten voetbal door een stijging van de spelerssalarissen.

De kosten van het overige personeel zijn nagenoeg gelijk gebleven. De salarissen bij Ajax worden volledig gefinancierd uit commerciële inkomsten. Dat de club in de afgelopen periode commercieel succes boekte door het strikken van nieuwe sponsoren, het verlengen met bestaande sponsoren en de omzetstijging van de merchandise is dan ook erg belangrijk te noemen.

De inkoopwaarde bij Ajax steeg met 1,9 miljoen euro naar 6,7 miljoen euro. Dit is met name door de stijging van de merchandise. Ajax kende daarnaast een stijging van ruim 35 FTE van 374 naar 409. Dit wordt verklaard door een toename van het aantal contracten binnen het vrouwenvoetbal, de voetbal ondersteunende afdelingen, de commerciële afdelingen en de stafafdelingen door het verruilen van externe collega’s voor interne collega’s.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129359/spelerssalarissen-bij-ajax-kennen-flinke-stijging

Gegevens

Clubs: AFC Ajax