Ten Hag: ‘Nederlaag dik verdiend; spel aan de bal onvoldoende’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens Erik ten Hag was de nederlaag tegen AZ (2-0) dik verdiend. Volgens de coach was het spel van zijn ploeg zondag aan de bal “onvoldoende”. Maar dat had iedereen wel gezien. Het deed soms zeer aan de ogen wat Ajax liet zien en dat vanaf het begin. Het begon al met dat vroege tegendoelpunt. ‘Dat brak Ajax op’, vond Ten Hag. “Het doet wel iets met het vertrouwen als je weer zo vroeg achterkomt. Zeker na een aantal tegenvallers”, aldus de trainer voor de camera van FOX Sports.

Wel vond Ten Hag dat het duel anders had kunnen verlopen, als de ploeg voor rust een strafschop had gehad voor een overtreding op Nicolás Tagliafico. “Zo’n penalty had ons over het dode punt kunnen helpen, dat hadden we wel nodig.”

De nederlaag tegen AZ was voor Ajax al de vijfde nederlaag in de laatste vijf duels. De ploeg is inmiddels uitgeschakeld in de Europa League en is de voorsprong in de Eredivisie kwijt. Woensdag gaat Ajax bij FC Utrecht op bezoek in de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/03/01/ten-hag-nederlaag-dik-verdiend-spel-aan-de-bal-onvoldoende/