Hattrickheld Labyad schiet Ajax langs FC Utrecht

Ajax heeft donderdagavond met overtuigende cijfers weten te winnen van FC Utrecht. Voor rust werden er al vijf doelpunten gemaakt, waarvan drie door Zakaria Labyad. Na rust kwam er een totaal anders en veel jonger Ajax binnen de lijnen, wat leidde tot een minder niveau. De eindstand werd bepaald op 5-1.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Ajax dat de aanval probeerde te zoeken. De eerste goal liet mede daardoor dan ook niet lang op zich wachten. Al binnen vier minuten was het Zakaria Labyad die de keeper wist te verschalken. Ryan Gravenberch mikte na terugleggen van Noussair Mazraoui nog op de paal, maar de rebound was voor een alerte Labyad een prooi. Niet lang hierna kreeg FC Utrecht een penalty. Mazraoui maakte de overtreding op een ontglipte Bart Ramselaar, maar Simon Gustafson schoot vanaf elf meter op de paal.