Wat levert deelname aan CL Ajax dit jaar op?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Financieel directeur Susan Lenderink kan richting de start van het Champions League-seizoen weer opgelucht ademhalen. Zoals bekend wordt ook Ajax hard getroffen door de coronacrisis, maar het miljardenbal zorgt voor behoorlijke inkomsten bij de Amsterdamse club.

Dat Ajax een plek kent in de groepsfase van de Champions League levert de Amsterdamse club al een bedrag van 15,25 miljoen euro aan startgeld op. Maar er zijn, zoals in de afgelopen jaren ook al het geval was, meer inkomsten. Zo haalt Ajax wederom veel geld op uit de coëfficiënt-ranking.

Coëfficiënt-ranking

Als we de UEFA-ranking - gebaseerd op prestaties van de clubs in Europa in de laatste tien jaar, waarbij ook Europese titels en finales worden meegewogen - erbij pakken, zien we Ajax terug op plek achttien. Die plek zou Ajax ruim zestien miljoen euro aan inkomsten opleveren, echter doen alleen deelnemende Champions League-teams mee aan deze coëfficiënt-ranking. Zodoende vallen er enkele clubs die komend seizoen niet meedoen aan de Champions League weg uit de lijst. Dat zijn: Arsenal, Napoli en na dinsdagavond ook Benfica.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134130/wat-levert-deelname-aan-cl-ajax-dit-jaar-op