Ajax wint van FC Utrecht, maar verliest Antony

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 0-3 gewonnen. Davy Klaassen, Dušan Tadić en Quincy Promes scoorden de doelpunten namens de Amsterdammers. Bij Ajax begon Zakaria Labyad in de basisopstelling. Hij werd door Erik ten Hag opgesteld als ‘tien’. Lassina Traoré was de spits bij Ajax. Antony viel met een hamstringblessure uit tijdens dit duel. De Braziliaan werd in de rust vervangen door David Neres.

Ajax opende met een kans voor Traoré. Nadat Labyad de bal voorzette, kon de spits echter niet voor zijn man komen. De Amsterdammers hadden de bal in het eerste kwartier van de wedstrijd, maar echte kansen kwamen er nog niet. In de twintigste minuut was die grote kans er wel voor Ajax. Perr Schuurs stak Antony weg, waarna de Braziliaan de bal voorgaf op Labyad. De Ajacied schoot op de goal, maar doelman Maarten Paes redde knap met zijn voet.