Ten Hag verrast met Álvarez als defensieve middenvelder

Bron: www.ajaxshowtime.com

Erik ten Hag heeft een opvallende opstelling geformeerd voor de uitwedstrijd tegen Liverpool. De oefenmeester geeft Edson Álvarez de voorkeur boven Zakaria Labyad en dat betekent dat Ajax vermoedelijk met de punt naar achteren zal spelen.

In het doel van Ajax is er dinsdag geen verrassing te noteren. André Onana is al tijden de rots in de branding op die positie en staat nu ook tussen de palen. Verder staat de defensie ook zoals verwacht, met Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico als backs en Perr Schuurs en Daley Blind als centrale verdedigers. Het was nog even afwachten of Blind fit genoeg zou zijn, maar dat blijkt het geval.

Op het middenveld vindt dus de grootste verrassing plaats. Labyad liet zich de voorbije weken zien als nummer tien, maar start dinsdag niet in de basis. Ten Hag kiest voor meer defensieve zekerheid en posteert Álvarez op de nummer zes-positie. Daarvoor moeten Ryan Gravenberch en Davy Klaassen zorgen voor de offensieve impulsen vanaf het middenveld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136146/ten-hag-verrast-met-alvarez-als-defensieve-middenvelder