Inschattingsfout Onana leidt nederlaag Ajax bij Liverpool in

Ajax heeft dinsdagavond opnieuw verloren van Liverpool. De Amsterdammers hadden zeker niet het mindere van het spel, maar mede door een zeldzame fout van André Onana kwamen de Engelsen op voorsprong. De Amsterdammers misten vervolgens stootkracht om de gelijkmaker te scoren en dus eindigde het in 1-0. Zodoende moet Ajax in de laatste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo winnen om te overwinteren in de Champions League.

Het begin van de wedstrijd was voor Liverpool, dat al binnen twee minuten gevaarlijk werd. Perr Schuurs verwerkte een bal matig met zijn hoofd, waarna Curtis Jones vrijkwam op de rand van het strafschopgebied. Hij mikte echter nog op André Onana. Aan de andere kant kon Schuurs gevaarlijk worden. Na een korte corner slingerde Ryan Gravenberch de bal voor het doel en Schuurs kon koppen, maar zijn poging ging over het doel. Twee minuten daarna stond het bijna 1-0. Het was opnieuw Jones die vrij kon komen op de rand van de zestien, maar ditmaal raakte hij de paal.