Schlemielige rode kaart Kaplan leidt uiteindelijk tot nederlaag Jong Ajax

De rentree van Ahmetcan Kaplan bij Jong Ajax is dinsdagavond uitgelopen op een mislukking. De verdediger zag in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong AZ op slag van rust bij een 1-0 stand een rode kaart. Na rust verspeelde Jong Ajax alsnog de voorsprong.

De wedstrijd op De Toekomst had weinig spektakel gehad tot de blessuretijd van de eerste helft aanbrak. Jaydon Banel zette de ploeg van Frank Peereboom op 1-0, maar zowat meteen na de aftrap ging het mis voor Kaplan. Hij schatte een lange bal van Jong AZ verkeerd in, waarna hij in de ogen van scheidsrechter Wouter Wiersma een overtreding maakte op Lequincio Zeefuik. Zeefuik hield in, Kaplan maakte daardoor eventjes contact, waarna de arbiter Kaplan resoluut naar de kleedkamer stuurde met een tweede gele kaart en Jong AZ een strafschop gaf. Zeefuik zag zijn strafschop echter knap gekeerd worden door Jong Ajax-goalie Charlie Setford.