Tien Ajacieden spelen gelijk op Woudestein

Ajax heeft zondagmiddag in Rotterdam grote problemen gehad met Excelsior. Met tien man bogen de Amsterdammers een 2-0 achterstand om in een gelijkspel.

De ellende voor de ploeg van Martin Jol begon toen Vurnon Anita na een half uur spelen rood kreeg van arbiter Jan Wegereef nadat hij gevaarlijk inkwam op tegenstander Guyon Fernandez. Dit tot groot ongeloof van de bank van Ajax waarvanaf werd geroepen dat de overtreding niet eens geel waard zou zijn.

Het duel was sowieso vrij onvriendelijk met veel overtredingen, vooral op en van Ajacied Eyong Enoh.

Acht minuten voor rust werden de problemen voor Ajax nog groter toen Excelsior de leiding nam. Daan Bovenberg lette bij een vrije trap beter op dan André Ooijer en tikte van dichtbij binnen.

Nog voor rust kwamen de Rotterdammers ook nog op 2-0. Urby Emanuelson werd simpel afgetroefd door Tim Vincken, waarna Kevin Wattamaleo de voorzet van dichtbij binnentikte.