Ajax hard onderuit tegen Real Madrid: 0-4

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax is dinsdagavond in de Champions League hard onderuit gegaan tegen Real Madrid. Op eigen veld verloren de Amsterdammers het duel in groep G met 0-4.

Bij rust leidde de 'Koninklijke' al met 2-0 dankzij doelpunten van Karim Benzema (36e minuut) en Alvaro Arbeloa (44e). Na de pauze verdubbelde Cristiano Ronaldo de marge dankzij twee treffers in de 70e en 81e minuut. Het laatste doelpunt werd vanaf de penaltystip gemaakt.

Ajax is door dat resultaat uitgeschakeld in de Champions League. Door de overwinning van AC Milan in Frankrijk bij Auxerre kan Ajax nog maximaal derde worden in de groep. Die plek geeft nog recht op een plaats in de Europa League.

In de slotfase werden Xabi Alonso en Sergio Ramos met rood van het veld gestuurd. Beide Real-spelers kregen twee keer geel.

Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-2)

Scoreverloop:0-1 Benzema ('36)0-2 Arbolea ('44)0-3 Ronaldo ('70)0-4 Ronaldo ('81, penalty)

Arbiter: Thomson (Scho)

Geel:Ajax: Eyong Enoh, Demy de ZeeuwReal Madrid CF: Ronaldo, Albiol, Xabi Alonso, Ramos

Rood:Real Madrid CF: Xabi Alonso (2e geel '87), Ramos (2e geel '91)