Ajax wint in Venlo

Ajax toonde zondagmiddag tegen VVV-Venlo wederom aan dat het aan scorend vermogen ontbeerd bij de Amsterdammers. Uiteindelijk was het invaller Mido die diep in de tweede helft de wedstrijd openbrak. Miralem Sulejmani zette vervolgens de 0-2 eindstand op het scorebord.

Vooral in de eerste helft speelde Ajax in een te laag tempo en wist het nauwelijks kansen te creëren. Jol had vantevoren stevig ingegrepen door Demy de Zeeuw en Siem de Jong op de bank te zetten ten faveure van Teemu Tainio en Christian Eriksen.

Zelfs toen dat duo na de rust vervangen werd, bleven De Jong en De Zeeuw op de bank. De oefenmeester van Ajax besloot de twintigjarige debutant Araz Ozbiliz en aanvaller Mido binnen de lijnen te brengen.

De Egyptische aanvaller bleek uiteindelijk van grote waarde. Een bal die uit een frommelsituatie stil bleef liggen in de zestien meter van VVV werd door hem onberispelijk binnengeschoten. Het was de eerste treffer voor Ajax in vier wedstrijden. De club stond in totaal 341 minuten 'droog'.