El Hamdaoui kan mijlpaal bereiken

Bron: www.ajax1.nl

Ajax neem het zaterdagavond om 18.45 uur op tegen NEC. De ploeg van trainer Martin Jol hoopt in de eigen Arena een negatief clubrecord te ontlopen.

Ajax kwam in zijn laatste twee competitiewedstrijden voor eigen publiek - tegen achtereenvolgens ADO Den Haag (0-1) en PSV (0-0) - niet tot scoren, iets wat de Amsterdammers in de Eredivisiehistorie pas twee keer eerder overkwam: in 1992 en 2005.

Afgaand op de onderlinge balans tegen NEC moet scoren voor Ajax geen probleem zijn: in slechts twee van de 34 thuisduels met de Nijmegenaren bleef de teller voor de thuisclub op nul staan (in 2000 en 2007, twee keer 0-0).

Bovendien leed de ploeg op het hoogste niveau nog nooit een thuisnederlaag tegen NEC. De 34 onderlinge duels in Amsterdam eindigden in 31 zeges en drie gelijke spelen met de alleszeggende doelcijfers 113-17.

Ajax-aanvaller Mounir El Hamdaoui (foto) is met elf goals clubtopscorer in dit Eredivisieseizoen, maar wacht ook al een tijdje op een competitietreffer. De Marokkaan kwam in zijjn laatste vier optredens namens de Amsterdammers niet tot scoren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/el-hamdaoui-kan-mijlpaal-bereiken

Gegevens