Anita: ”Het middenveld gaat me goed af”

Bron: ajax1.nl

Vurnon Anita lijkt de aangewezen man om zondag tegen Roda JC de geschorste Gregory van der Wiel te vervangen. De voormalige linksback moet sinds de komst van trainer Frank de Boer genoegen nemen met een plaats op de reservebank. De middenvelder wacht gretig op zijn kans.

Vlak voor het einde van de training zoomen de camera’s en fotografen even in op Vurnon Anita. Na een duel gaat de kleine Ajacied met een van pijn vertrokken gezicht op de grond zitten. Medespelers en fysiotherapeut melden zich bij hem. Een blessure? Anita stelt de trainer gerust: ,,Ik ging even door mijn linkerenkel heen. Kan gebeuren. Maar al snel kon ik gewoon weer doorgaan. Sterker nog; ik scoorde gelijk naar de eerstvolgende actie. Het voelde dus gelijk weer goed.”

Anita kende geen moment vrees dat er een streep door zijn verwachte basisplaats voor zondag zou gaan, zo zegt hij even later. ,,Gregory van der Wiel is geschorst, dus de kans is groot dat ik op zijn plek kom te spelen. Maar ik heb er nog niets officieels over gehoord. Pas als ik het weet kan ik me er volledig op gaan focussen. Tot dat moment zorg ik gewoon dat ik er klaar voor ben. Voor welke positie dan ook.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/anita-het-middenveld-gaat-me-goed-af/