Ajax A1 wint van AZ A1

Ajax A1 heeft zaterdag met 4-2 van AZ A1 gewonnen. Een week na de bekeruitschakeling in Alkmaar was het team van de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp in competitieverband wel te sterk voor AZ. Bovendien zorgde het 3-3 gelijkspel tussen FC Twente en Sparta A1 ervoor dat Ajax na 15 speelrondes aan kop gaat.Net als de zege werd ook de koppositie pas ver in de tweede helft veiliggesteld. Terwijl Ajax A1 in de laatste twaalf minuten uitliep van 2-2 naar 4-2, verspeelde concurrent Sparta A1 op bezoek bij FC Twente een 1-3 voorsprong in de laatste minuten. Het leverde al met al een prima zaterdag op voor de A1.

Ajax A1, met Ricardo Kip als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen (enkel), begon de wedstrijd voortvarend. Na elf minuten schoot Lesley de Sa de A1 met een doeltreffend schot op een vroege voorsprong: 1-0. Hij vierde zijn treffer op vrolijke wijze met een dansje bij de cornervlag. Dit tot vreugde van de cursisten die de clinic sportfotografie van de Ajax-huisfotograaf volgden. Recht voor hun neus kwam het hele team samen om het doelpunt met elkaar te vieren. Het leverde letterlijk vele mooie plaatjes op.