Bijzonder duel voor Ooijer

Ajax reist zondag af naar het Zuiden voor de topper tegen koploper PSV. In het duel met de Eindhovenaren kunnen de Amsterdammers de achterstand op hun concurrent terugbrengen tot twee punten. FC Twente, dat drie punten meer heeft dan de ploeg van trainer Frank de Boer, wacht tegelijkertijd de zware uitwedstrijd bij AZ. Eerder dit seizoen in Amsterdam eindigde Ajax – PSV in een 0-0 gelijkspel.

In de vorige jaargang hielden PSV en Ajax de punten in eigen huis. Het duel in Eindhoven leverde voor de bezoekers niet meer op dan een 4-3 nederlaag. Dat terwijl de Ajacieden twee keer op voorsprong kwamen. Al na twee minuten spelen profiteerde Luis Suarez van een fout van keeper Andreas Isaksson: 0-1. Amper tien minuten later had de Uruguayaan de tweede treffer op zijn schoen, maar zijn iets te laconieke lobje stierf in schoonheid. Acht minuten voor het rustsignaal viel het doelpunt aan de andere kant toen Balázs Dzsudzsák een vrije trap in de kruising joeg. Ajax toonde echter veerkracht, want nog geen 120 seconden later troefde opnieuw Suarez Isaksson en huidig Ajacied André Ooijer af: 1-2.