RKC had beter in Waalwijk kunnen blijven

Zonder al teveel moeite heeft Ajax zich ten koste van RKC Waalwijk geplaatst voor de KNVB-bekerfinale. Vooral na rust hadden de Amsterdammers totaal geen tegenstand te duchten (4-1).

Ajax maakte de favorietenrol al snel waar en na een goed eerste kwartier opende Lorenzo Ebecilio de score na een goede steekpass van Miralem Sulejmani. Twee minuten later was dezelfde Ebecilio dicht bij de 2-0, maar zijn schot van afstand zeilde net over. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na een klein uur op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Daley Blind.

Een overtreding van de linksback op Fred Benson leverde RKC een vrije trap op, die door Derk Boerrigter werd genomen. De voorzet van de linksbuiten werd door Blind achter Jeroen Verhoeven gekopt. Ajax schrok niet van de gelijkmaker, want nog geen minuut later schoot Mounir El Hamdaoui de lat. De rebound werd daarna zwak ingeschoten door Demy de Zeeuw.