'Cruijff voorlopig niet aan de slag bij Ajax'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Johan Cruijff is niet van plan bij Ajax meteen aan de slag te gaan na het aangekondigde afscheid van het bestuur en de raad van commissarissen. “Nee hoor, ik moet donderdag weer weg.”

Voorzitter wil het clubicoon in ieder geval niet worden. Dat zei hij woensdag nadat het voltallige bestuur en de raad van commissarissen van de Amsterdamse club hadden aangekondigd te zullen vertrekken als er passende opvolgers zijn gevonden.

“Nogmaals, ik hoef geen ‘jassie’ aan”, zei Cruijff. “Bij Barcelona heb ik prima gewerkt. Eerst met Frank Rijkaard en later met Guardiola. Daar hoef je geen voorzitter voor te zijn. Een functie in de raad van commissarissen? Zou kunnen, maar ik ga daar niet over. Daarvoor moet je bij de ledenraad zijn. Het gaat er om dat er snel iets bij Ajax verandert. We zijn onlangs weggevaagd door Real Madrid en die Russen. Er moet iets veranderen. Dat lijkt me duidelijk.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113929/_Cruijff_voorlopig_niet_aan_de_slag_bij_Ajax_.html

Gegevens