Kappelhof en Burnet naar FC Groningen

Bron: ajax1.nl

Ajax raakt twee spelers van Jong Ajax kwijt aan FC Groningen. Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet trekken na dit seizoen de deur in Amsterdam achter zich dicht en maken vanaf volgend seizoen deel uit van de selectie van de Noorderlingen.

De twee twintigjarige spelers hebben een driejarig contract getekend in de Euroborg. Kappelhof, twintig jaar, was van origine een rechtsbuiten, maar is in Amsterdam omgeschoold tot rechtsback. De speler heeft wel regelmatig meegetraind met de A-selectie, maar brak nooit door. De verdediger speelde in het benefietduel tegen Shimizu S-Pulse mee, maar maakte nooit zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. 

Burnet, tevens twintig jaar, is een linkervleugelverdediger en kwam uit voor diverse nationale jeugdelftallen van Oranje, maar tot een debuut in Ajax 1 kwam het voor deze speler eveneens niet.

Dat beide spelers ervoor kiezen om naar FC Groningen te verkassen is niet vreemd te noemen. Pieter Huistra, de coach van de Groningse club, werkte van 2008 tot 2010 in Amsterdam en leidde afgelopen seizoen de beloftenploeg van Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/kappelhof-en-burnet-naar-fc-groningen/