Ooijer: ”Die beker telt gewoon en moet je winnen”

Bron: ajax1.nl

Toen de 36-jarige André Ooijer vorige zomer neerstreek bij Ajax was er sprake van enige scepsis vanwege zijn leeftijd en PSV-verleden. Precies negen maanden later hebben die vooroordelen plaatsgemaakt voor respect en lijkt het alsof de geboren Amsterdammer nooit is weggeweest bij de club waar hij ooit begon.

Vooral zijn betrokkenheid bij de club die hij zeventien jaar geleden verliet valt op. Wie Ooijer tijdens en na de training aanschouwt, ziet namelijk een jongen die op zijn plaats is en die dolt met de medewerkers van de persvoorlichting, een praatje maakt met het horecapersoneel of een bak koffie drinkt bij de videoanalist.

,,Ik ben sowieso een sociale jongen en heb het heel erg goed naar mijn zin”, legt de routinier uit. ,,De rol die ik heb bevalt me gewoon heel goed. Met name omdat ik echt tot de selectie behoor en er moet staan als ik nodig ben. Verder voel ik dat ik door de groep wordt gewaardeerd. Ik ben ook heel erg trots op het komende ‘extra’ jaar, want Ajax is echt een heel mooie club”, doelt hij onder meer op zijn contractverlenging tot medio 2012.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ooijer-die-beker-telt-gewoon-en-moet-je-winnen/