Toby Alderweireld VS Douglas

Bron: ajax1.nl

De beslissing van het kampioenschap ligt voor een belangrijk deel in het hart van de defensie. Toby Alderweireld en Douglas dragen beiden een grote verantwoordelijkheid.

Dat Ajax één speelronde voor het einde van de competitie de minste tegendoelpunten heeft, is ook deels de verdienste van Toby Alderweireld. Toch oogt het verdedigingsduo dat de Belg met zijn maatje Jan Vertonghen vormt dit seizoen niet bepaald onverslaanbaar. In de dekking wilde Alderweireld nog wel eens een steekje laten vallen en samen met Vertonghen kon hij niet voorkomen dat Maarten Stekelenburg dit seizoen vaak moest uitblinken in het doel van Ajax.

Met de technisch begaafde Luuk de Jong als directe tegenstander krijgt Alderweireld op 15 mei zijn handen meer dan vol. Ajax is er veel bij gebaat dat de jongeling zich staande gaat houden bij de zo gevreesde standaardsituaties van FC Twente. In ieder geval beter dan afgelopen week tegen de luchtmacht van sc Heerenveen. Omdat alleen winst voor Ajax volstaat voor de titel, is iedere fout fataal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/toby-alderweireld-douglas/