AJAX A1 WINT GESTION COPA AMSTERDAM

Bron: ajax1.nl

AFC Ajax heeft de zevende editie van Gestion Copa Amsterdam op zijn naam geschreven. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het nog 0-0 tussen Ajax en Botafogo FR waarna een strafschoppenserie de winnaar moest aanwijzen. Uiteindelijk bleek Ajax de meest koelbloedige ploeg en kon het de beker uit de handen van Johan Cruijff aannemen.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Spelers kozen vaak voor de diepe bal, maar wisten de aanvallers daarmee amper te bereiken. In de derde minuut van de wedstrijd viel de eerste kans te noteren, voor Ajax. Na een corner van Lesley de Sa kwam de bal voor de voeten van Lorenzo Burnet die echter de bal recht in de handen van Botafogo-keeper Andrey schoot.

Ajax had in de beginfase het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. De grootste kans van de eerste helft was voor Ouasim Bouy. Na een gemene tackle van Elber van Botafogo FR, waarvoor de speler de gele kaart ontving van scheidsrechter Rutger Bekebrede, mocht Bouy de vrije trap nemen. De middenvelder van Ajax schoot goed in, maar Andrey redde stijlvol met een zweefduik.