Castillion wil kans grijpen als tweede spits

Bron: ajax1.nl

Of Ajax na het aantrekken van Kolbeinn Sigthorsson (21) is uitgewinkeld, hangt naast de toekomst van Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen ook van Geoffrey Castillion (20) af. De jonge aanvaller krijgt van Frank de Boer nog een week de tijd om aan te tonen, dat hij al goed genoeg is om tweede spits te worden achter de IJslander.

“De trainer heeft me dat gezegd”, bevestigde Castiillion op het veld van SV De Lutte tegenover de Telegraaf. “Anders gaat Ajax op zoek naar een andere spits.”

Dat zou dan een centrumaanvaller moeten zijn die niet alleen weinig kost, maar ook nog eens bereid is in de pikorde plaats te nemen achter Sigthorsson. Als het aan Castillion ligt, komt het echter niet zo ver. “Ik zal er alles aan doen om bij het eerste te komen.”

Het talent weet na het gesprek met De Boer waar hij aan moet werken. “De trainer vindt dat ik – zoals hij dat noemt – ’gretiger voor de goal’ moet worden. Het houdt in dat ik weer sneller voor het doel moet komen, nadat ik me had laten inzakken, en ik daar vlijmscherp moet zijn.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/castillion-wil-kans-grijpen-als-tweede-spits/