De Boer: “FC Twente dodelijk voorin”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer heeft een zwaar voetbalprogramma in zijn agenda staan. Waar de Amsterdammers vorige week zondag nog naar Eindhoven afreisden komtFC Twente nu de Amsterdam ArenA bezoeken. Dat het tegen FC Twente anders moet dan tegen PSV spreekt voor zich. De Boer heeft echter een goede verklaring voor het povere spel van Ajax in het Philips Stadion.

“Tegen PSV waren de mensen die normaal goed waren aan de bal, niet goed aan de bal. Dan wordt het een lastig verhaal en kom je moeilijk tot je eigen spel.” In dit eigen spel moet Theo Janssen een belangrijke factor spelen. Een gesprek tussen De Boer en Janssen over een dominantere rol leverde echter niet veel op.

“De tegenstander wil hem ook niet aan de bal laten komen, dus dan wordt het moeilijker. Dan moeten anderen het voortouw daarin nemen.” Frank de Boer verwacht opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen FC Twente. “Ze staan bovenaan en doen het goed. Twente speelt nog niet heelsprankelend, maar elke wedstrijd wordt vrij makkelijk gewonnen. Kan jenagaan als ze ook nog goed gaan spelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-fctwente-dodelijk-voorin/