De Boer tevreden over Koppers

Bron: ajax1.nl

Afgelopen zondag maakte Dico Koppers zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De jonge verdediger mocht in de Klassieker tegen Feyenoord de linksbackpositie voor zijn rekening nemen en deed dat volgens Frank de Boer verdienstelijk. Een basisplaats tegen Roda JC deze avond lonkt dan ook.

“Hij heeft het zeer verdienstelijk gedaan tegen Feyenoord. Dico kan links centraal in de defensie, maar ook als back kan hij uitstekend uit de voeten. Voor een centrale positie moet hij fysiek nog sterker worden, maar hij heeft nu al veel rust aan de bal en hij is erg snel”, aldus De Boer over de door Ajax zelf opgeleide speler.

Frank de Boer heeft Miralem Sulejmani wel buiten de selectie voor het bekerduel tegen Roda JC gelaten. De aanvaller wordt door de Ajax-trainer gespaard. “Hij heeft een gespannen lies en moest zich daarom tegen Feyenoord laten vervangen. Ik wil geen risico nemen met hem.”

“Er komen zware weken aan. Ik heb hem zaterdag nodig en vier dagen later spelen we alweer in de Champions League tegen Dinamo Zagreb en daarna spelen we de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. We moeten vol aan de bak.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-tevreden-koppers/